keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

SM kisat ja välitilinpäätös

XCO SM Rovaniemi

Tähän asti olen lähtenyt kisoihin ajatuksella "kunhan teen parhaani", SM-kisoihin ajattelin tehdä poikkeuksen ja lähdin tarkoituksena voittaa. Ajattelin että minulla olisi täydet mahdollisuudet siihen, sillä olihan voittoon olisi ollut jo muutaman kerran pienet saumat. Vaasa XCO:ssa selvä johto meni hukkaan kun kynnin maata naamallani ja Valkeakoskella viimeisen kierroksen kiri kuihtui eturengas ongelmiin.
Voitto ajatukset aiheuttikin jäätävää jännitystä koko viikolle ja matkalla Rovaniemelle ehti sydän pompata useamman kerran ennen kuin Ounasvaara oli näkyvissä. Päästiin paikan päälle vasta ilta 10 aikaan, joten en päässyt perjantaina harjoittelemaan rataa. Ajattelin ottaa varman päälle ja mennä radalle jo aamu 7 aikaan, koska Valkeakoskella monella jäi rataan tutustuminen väliin, kun reitti oli suljettu kisapäivänä. Pääsinkin tutustumaan rataan ja harjoittelin aluksi teknisesti pahinta kohtaa. Heti ensimmäisellä laskulla jalkani irtosi jostain syystä polkimesta ja löin kassit todella rajusti satulan takaosaan. Jatkoin rataan tutustumista, mutta ajosta ei tullut mitään, kun iski henkinen lukko kyseiseen kohtaa ja munatkin muistutti koko ajan ajovirheestä.
Maltillinen alku, valitettavasti myös loppu

Lähtö oli tosiaan M30 -sarjassa klo 16 ja pitkän odottelun jälkeen päästiin starttaamaan. Koko viikon kestäneestä jännityksestä ja voitontahdosta ei ollut tietoakaan. Aamun kaatuminen ja muutenkin lyhyet yöunet olivat vieneet voitonnälän mennessään. Lähdin kisaan taktiikalla, että annetaan muiden polttaa ylimääräiset energiat alussa ja otetaan kärki pikässä nousussa kiinni. Taktiikka toimikin siihen asti, kunnes olisi pitänyt kiristää. Nousin perusvauhdilla ylös ja saavutin vielä 2 paikalla ajavan Antin ja Mikon, mutta jouduin päästämään heidät karkuun alamäen alkaessa. Droppi paikalla aamuinen lipsahdus pakotti vielä jarruttamaan liiaksi ja hävisin laskuissa törkeästi.
About näillä nurkilla aamuharjoituksissa töppäsin.

Laskuja pitää alkaa reenaamaan. Hävisin Antille ja Mikolle reilu 20s, 2min alamäessä.

Jouduin toteamaan, että tänään on muilla liian hyvä päivä ja minulla huono. Yritin ajaa vielä siinä kovaa siinä toivossa, että jollain alkaisi matka painaa, mutta eipä alannut. Sijoitus 5 ja pettymys äärimmäisen kova.
Pettymyksen vuoksi en muistanut onnitella mitallikolmikkoa. Onnea koko porukalle, kovaa ajoitte! 

Välitilinpäätös

Nyt on kisattu melkein joka viikonloppu ja ajattelin pitää pienen harjoittelutauon. Seuraavaksi suunnittelen olla viivalla vasta 16.8 Nivalan Marathon cupissa.
Alkukautta kun ajattelee, niin ensimmäisissä kisoissa ei vielä ollut vauhti kohdallaan, Rajamäellä ja Liedossa yritys oli kova, mutta vauhtia vain ei riittänyt. Viitasaari meni kohtuullisesti, varmaan reitin lukuisat nousumetrit auttoi asiaa.
Lopullisesti vauhti kiihtyi Tahkolla. Viime vuonnakin alkoi kulkea vasta Tahkon jälkeen, ehkä mun kroppa vaatii jonkun ylipitkän rankaisun, ennen kuin käsijarru lähtee pois. Joten Tahkon jälkeen Vaasassa ja Valkeakoskella kunto olikin hyvä. Rovaniemelläkin piti olla kaikki kohillaan, mutta vähän jäi karvas maku.
Valkeakoskella kunto oli huipussaan ja voittoonkin olisi ollut mahdollisuudet.

Joka tapaukseassa eteenpäin on menty viime kaudesta ja uskon että syksyllä vielä osuu muutama hyvä kisa kohdalleni. Katotaan mihin se sitten riittääkin.

Nyt nauttimaan hienoista keleistä ja keräämään maantiepyörään kilometrejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti