perjantai 11. heinäkuuta 2014

Vaasa XCO ja Patamäki XCO

Viime sunnuntaina olis ollut meikäläisen paikka näyttää. Oma rata ja kuntokin tuntui olevan nousussa Tahkon rääkin jälkeen. Lähtö sujuikin hyvin, pääsin nousemaan naisten ja osan M-eliten kuskien ohi jo ensimäisessä nousussa. Serpentiini nousun jälkeen olin jo kokonaiskisan sijalla 3. Kokonaisuudessa eka kierros sujui hyvin ja Stravan mukaan olin vain 8s hitaampi kuin Kusti Kittilä ja Toni Tähti. Eroa oli kierroksen vaihtuessa enemmän n. 15s, mutta olin joutunut lähtemään vähän taaempaa, niin ehkä Strava oli oikeassa. Mutta valitettavasti tässä vaiheessa joudun alkaan selittelemään ja sen takia joudun palaamaan edeltävään päivään.
Tässä vaiheessa oltiin vielä leikissä mukana
Lauantaina ajoin ekan kerran Giantilla Tahkon jälkeen ja totesin keulan olevan kivikova ja hypyyttävän kivistä. En kuitenkaan uskaltanut/jaksanut huoltaa keulaa enää kisaa edeltävänä iltana vaan tungin vain rasvaa liukuputken tiivisteisiin herkkyyden lisäämiseksi. Kisan ekalla kierroksella huomasin, että keula oli mennyt vain pahempaan suuntaan. Keula hyppäsi kummallisesti jokaisesta kivestä, eikä eturengas meinannut millää haluta mennä maata pitkin. Toisella kierroksellä tämä sitten kostautui. Radan pahimmassa alamäessä keulua otti yhtäkkiä kimmokkeen jostain ja pomppasi hallitsemattomasti kiveen. Lensin pää edellä kiveen, eikä kypärä edes osunut maahan, ainoastaan poski. Käsittämättömällä tuurilla selvisin vain ruhjeilla, mutta kisa jäi tässä vaiheessa kesken. Rengas oli mennyt rytäkässä puhki ja polvikin oli saanut iskun.
Heti keskeytyksen jälkeen ei mustasilmä ollut vielä muodostunut.
Täytyy olla iloinen. ettei  käynyt pahemmin! Kisoja tulee ja menee joka viikonloppu. Mutta SILTI, vähän vit%ttaakin :)

Patamäki XCO


Eilen sain kuitenkin vähän palsamia haavoille. Kaverini Jaakko Suomu oli järjestänyt harjoituskisat Kokkolaan ja viivalle oli saatukin kivasti porukkaa. Etukäteen laskin, että Samuli Saarelan kanssa tulee olemaan tiukkaa, jos vain hyvin menee.
Kisa menikin hyvin ja sain todellakin sellaisen harjoituksen kuin halusin. Ajoimme Samulin kanssa kahdestaan koko matkan kärjessä. Kisassa oli 6 kierrosta joista toiseksi viimeisellä päätin yrittää tiputtaa Samulin. Sainkin jatkaa yrittämistä melkein loppuun asti, kunnes viimeisessä nousussa tuli riittävästi eroa, jotta sain ajaa voittajana rauhassa maaliin.
Tosi mukava kisa ja samalla jotain uutta, kun sain taistella koko matkan rinta rinnan voitosta.

Tästä on hyvä jatkaa Valkeakoskelle Nordic Cupiin ja Rovaniemelle XCO SM:iin. Niiden jälkeen ajattelin vähän hengähtää kisailusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti