tiistai 27. elokuuta 2013

Pyssymäki marathon

Kisaraporttia pukkaa vähän näin jälkikäteen. Mutta tosiaan muutama viikko sitten kilpailtiin Nivalassa Marathon cupin osakilpailu, jossa luvassa oli hidasta polkua, nopeaa polkua ja vielä vähän lisää polkua. Reitti kuuluu ehdottomiin suosikkeihin vaikkakin ymmärrän, että osa poluista on vähän turhankin teknistä marathoniin. Järjestelyt Nivalassa on aina huippuluokkaa ja kelikin oli tänä vuonna kohdillaan. Matka oli vakio 60km ja se saatiin aikaan 3:lla 20 km kierroksella.

Lämmitellessä kisaan oli erikoinen fiilis. En ollut paljoa ajatellut etukäteen näitä kisoja, joten lämmitellessä oli vaikea edes tajuta että kohta pitäisi alkaa kisamaan. Rehellisesti sanottuna ei kiinnostanut ollenkaan:)
Mutta sain kuitenkin hinattua itseni lähtöviivalle, jossa tuumasin että ajellaan nyt vain kisa läpi. Lähtö käsky tuli ja saman tien mieli muuttui "Tänään ajetaan tosissaan".
Ei oikein meinannut aluksi kiinnostaa. Kiitos Kaisa kuvista!

En tiedä mitä harjoittelussani pitäisi muuttaa, koska vaikka otin alun aivan täysiä olin silti vaikeuksissa ja jäin 10 sijan huonommalle puolelle. Mutta vaikka en omasta mielstäni tee mitään vauhdinlisäystä, niin reilun puolen tunnin ajon jälkeen alan ohittamaan porukkaa. Mutta toisaalta tämä tekee ajamisesta huomattavasti mielekkäämpää, kun ei ole lopussa tien tulppana. Positiivistä oli myös se, että kun Kusti Kittilä sai minut loppumatkasta kiinni ongelmiensa jälkeen, pystyin vastamaan hänen vauhtiin. Itse asiassa yhdellä polun pätkällä Kusti jopa jäi minusta. Toinen asia minkä olen kauden mittaan huomannut on, että mitä hitaampi ja raskaampi reitti on sitä paremmin se sopii minulle. Kova vauhtinen hiekkatie tykittely ei sovi ollenkaan -> liian hennot jalat.
Kiitoksia epäonniselle Jaakolle huolosta!
Kaiken kaikkiaan pyörä kulki kisassa ehkä parhaiten koko kesänä. Polut meni melkein lentämällä ja yhdessä kohtaa pääsinkin lentoon, harmi vain kun pyörä ei lähtenyt mukaan. Ainoastaan harmittamaan jäi se, että vaikka omasta mielestäni ajoin koko ajan käsittämättömän kovaa, niin se kärki perkele ajoi vielä 13 min kovempaa :) Noh tietääpä, paljonko reisistä pitää vielä ens kaudeksi vauhtia repiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti