tiistai 7. toukokuuta 2013

Kisa 1: Lieto XCO

Ei ollut oikea resepti lähteä kisapaikalla vasta aamusta. Ennen aamu viittä herääminen kostautui lähtöviivalla ja ensimmäisillä kierroksilla. Lähtöviivalla olin nukahtaa ja huvitus oli nollassa. Kisan aikana vireys tila nousi ja pari viimeistä kierrosta menikin jo aivan mallikkaasti.
Kuva: Samu Laine

Mutta sitten selittelystä itse kisaan. Lietoon oli merkitty teknisesti haastava ja polku voittoinen reitti. Pururata alkukiihdytyksen jälkeen sukellettiin metsään, jossa taistelu sijoituksissa vaihtui nopeasti ajolinjojen mukaan. Itse olin niin nukuksissa, että hyvän lähdön jälkeen sijoitukseni tippui todella nopeasti. Radalla oli paljon todella mukavaa polkua, jossa joutui kuitenkin olemaan koko ajan hereillä, mikäli halusi päästä kovaa. Rata kulki myös muutaman kallion yli. Jälkimmäiseltä kalliolta alastullessa oli myös reitin teknisin kohta. Jyrkkään alkamäkeen oli yhdistetty kuoppa, jonka yli keula kannatti yrittää saada. Alas tuleva ura oli myös kapea ja sivulle viertävä, joten tarkkana sai olla. Kohta kuitenkin näytti pahemmalta mitä oli ja sen pääsi suhteellisen helposti, jos vain antoi pyörän mennä. Muutama oli nähnyt Ojalan Henrin kyseissä kohdassa ja oli näyttänyt että sen voi kovaakin ajaa :)
Kuva: Jarmo Katajisto

Oma ajoni kulki yllättävän hyvin polkuosuuksilla vähästä maastoajosta huolimatta. Eniten jäi vain ärsyttämään 4 ensimmäisen kierroksen nukkuminen. Jotenkin en saanut itseäni käskytettyä kunnolla, vaan ajo oli arkaa ja turhaa jarruttelua oli aivan likaa. Lisäksi huomasin ajelevani koko ajan mukavuusalueella. Sijoitus maalissa oli 9. ja ero kärkeen 13min, joten parannettavaa jäi. Tarkemmat tulokset: http://www.tulospalvelu.profiili.fi/SIRA_Files/downloads/SAAPUNEET/2013/lieto_4.5.htm 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti