maanantai 22. heinäkuuta 2013

Vaasa XCO

Kotikisa Vaasa XCO ajettiin sunnunstain 14.7. Odotukset omalta kohdalta oli huipussaan ja samalla myös jännitys. Porukkaa oltiin saatu hyvin viivalle, lähes koko suomen kärki oli viivalla muutamaa huippua lukuun ottamatta.
Oma valmistautuminen meni aavistuksen mönkään, kun olin näyttämässä Miettisen Ollille rataa edellisenä päivän. Intouduin ajamaan Ollin takana ja "herättely" -lenkistä tulikin turhan kova. Hommaa vielä pahensi se, että jäin radalle talkoisiin, joten palautuminen ei oikein tahtonut lähteä käyntiin.
Ekalla kierroksella näytti ja kulki vielä hyvin

Kisassa eka kierros meni mielestäni hyvin ja olinkin kierroksen jälkeen oman sarjani kärjessä. Toisella kierroksella Kupiaisen Mikko siirtyi vetovuoroon ja harmikseni huomasin, että veturissa oli turhan paljon potkua. Selkä alkasi karkaamaan, mutta serpentiinillä sain vielä Mikon kiinni. Seuraavalla polun pätkällä veturi taas puuskutti siihen malliin, että selkä katosi tavoittamattomiin. Jatkoin tästä huolimatta sen minkä jaksoin, valitettavasti jalat alkoi jo tässä vaiheessa laiskottelemaan. Tämän laitan edellisen päivän piikkiin, en tietenkään miehen :) Voimattomat jalat saivat vähän lisä maustetta 4 kierroksella, kun mukaan tuli krampin oireet. Onnistuin kuitenkin välttämään ne, mutta yleensä niin hyvät ylämäet jouduin ajamaan turhan rauhallisesti.
En kisassa edes huomannut, että tässäkin kohdassa käydään ilmassa:)


Olin jo tyytynyt toiseen sijaan, mutta viimeisessä nousussa tuttu selkä tuli vastaan. Mikko oli joutunut juoksu hommiin renkaan puhjettua ja minulla olikin helppo homma poimia kärki paikka takaisin itselleni.
Eli kisan saldo oli ensimmäinen M-30 sarjan voitto. Ajo ei kuitenkaan ollut mikään mahtava ensimmäistä kierrosta lukuun ottamatta. Mutta kotikisa, huippu reitti ja mahtava kannustus teki kisasta yhden kesän hienoimmista! Vielä turha kramppailu pois, niin voidaan jo mennä aika lujaa.

Ensimmäinen M-30 voitto :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti