sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Rullaillen Elite Emotion

Kuten viime kirjoituksessani jo kerroinkin, myin trainerin ja vanhat rullat pois, tilalle ostin
yhdet paremmat rullat. Kaikille ei kuitenkaan ole tilaa tallissani ja huomasin kynnyksen olevan liian iso minulle, jos laite ei ole valmiina lattialla odottamassa tulevaa harjoitusta varten.
TV:n katselua parhaimmillaan.
Totesin rullien olevan mielekkäämpi vaihtoehto sisäharjoitteluun. Pyörä on aina valmiina harjoitteluun, eikä tarvitse vedellä johtoja tai vaihtaa pikalinkkua. Nopeus onkin valttia, koska tänä talvena aion pyöräillä aina muiden harjoitusten päätteeksi. Näin voin "huijata" elimistöäni tekemään harjoituksesta lajinomaisen. Lisäksi rullilla on mielekkäämpi ajella ja uskon sen olevan pyörällekkin parempi vaihtoehto.

Suurin ero vanhoihin Tacx Antares -rulliin on vastuksessa. Kuvaavaa olisi kutsua Tacxia tekniikkarulliksi, kun taas Eliteä voidaan pitää harjoitusrullina. Tacxissa ei ole minkäänlaista vastusta ja rullailu onkin erittäin kevyttä. Kadenssi on pidettävä todella korkealla vaihteista huolimatta. Elitessä vastuksia on 3 tasoa. 1:llä vastus on vähän Tacxia raskaampi, mutta edelleen todella kevyt palauttevaa harjoittelua varten. 2-taso vastaa mielestäni normaalia tasamaalla ajoa ja 3-taso on kuin loiva ylämäki. Rullilla onkin mahdollista tehdä, jopa voimaharjoittelua hitaalla kadensilla (50-70). Olen tehnyt jo muutaman kerran 4x6min voimavetoja ja ainoa mitä jään kaipamaan on wattimittari, josta voisi seurata omaa kehitystä. Senkin Eliten rulliin saa, mutta hintalapun saa kertoa 3:lla.
Elite Emotion

Toinen merkittävä eron Eliten kelluvassa kelkassa, jossa rullat pääsee heilumaan pyöräilyn tahdissa. Ideana on, että jos pyöritystekniikka on näpeissä, rullien pitäisi pysyä paikoillaan. Epätasainen pyöritys saa kelkan heilumaan todella rajusti.
Ilme kertoo kaiken, helppoa ei ole.

Kelluva rakenne on hyvä myös voimavedoissa, jossa pyöritys ei aina pysy niin tasaisena. Rakenteen ansiosta myös putkelta ajo sujuu vähän paremmin. Toki, ainakin toistaiseksi putkelta ajoni on saanut kelkan heilumaan levottomasti.

Olen kaiken kaikkiaan tyytyväinen hankintaani ja se on saanut vähän lisäpiristystä muuten niin tylsään sisäharjoitteluun. Huvikseen näillä ei kuitenkaan vielä ajele, vaan ajaminen on edelleen yhtä pitkäveteistä kuin ennenkin. Mutta harjoituksena rullilla ajo on aivan loistava ja talven lajinomaiseen voimaharjoitteluun loistava apuvälinen. Jos et ole vielä rullia tai traineria hankkinut, kannattaa käydä kokeilemassa Eliten Emotionia ennen ostopäätöstä. Tällä voit tehdä lähes kaiken mitä voit tehdä trainerilla, mutta samalla saat hyvää harjoitusta pyöritystekniikkaan ja tasapainoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti