torstai 22. toukokuuta 2014

Aluetempo

Se on harvoin kun näin pienessä kunnassa saa osallistua kotikisaan, mutta eilen poikkeuksellisesti sain ajaa kotiovelta kisapaikalle. Vuorossa oli Laihian aluetempo, matkana oli 10km.
Mua ei voi sanoa hyvällä tahdollakaan aika-ajajaksi! Välineenäkin on vain tavallinen maantiepyörä. Kypärät ja muut kampeetkin on ihan samat mitä muissakin kisoissa. Mutta oli kuski mikä tahansa, niin tempo on aina hyvä harjoitus ja kisanumeron kanssa saa aina itsestä vähän enemmän irti.
Itse kisa oli aika yllättävä. Lähdin reippaasti matkaan ja hain hyvä "aero" -asennon ja aloin veivata. Kilometrin jälkeen katsoin ekan kerran mittaria, vauhti 56,5kmh! (mulle raju ylilyönti) En tiedä oliko se henkistä vai mitä, mutta välittömästi löi hapot korviin asti. Ajattelin että kisa on ohi, mutta jatkoin kuitenkin pyörittämistä. Pidin kadenssin korkealla ja pyrin vähän palautumaan alun yli lyönnistä. Kääntöpaikalle asti jouduin tuskailemaan, mutta jostain syystä paluumatka alkoi taas sujua. Vauhti oli melkein samaa kuin myötä tuleen.
Sijoitus oli 5 ja aika oli oma ennätys kyseisellä radalla 14:29. Vaikka aika ei sinänsä ole mikään hyvä, niin olen luottavainen että eteenpäin on taas menty. Maltillisemmalla alulla olisin nimittäin voinut vielä nipistää ajasta jonkun verran.
Mutta Harry Riddar näytti muille mallia kuinka kampea käännetään. Aika oli huima 13:30! Siihen on vielä meikäläisellä jonkun verran tekemistä.


Viikonloppuna harjoituskisat jatkuu, vuorossa on viikkokisat Sulvan XCO -radalla. Kahtotaan jos se vauhti olis taas kiihtynyt :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti