tiistai 10. joulukuuta 2013

Uusi ilme ja uusi kausi

Kausi on saatu ajat sitten päätökseen ja välis on ehditty huilatakkin. Toki tänä vuonna "huiliviikot" meni pyöräillessä, kun juuri sattui olemaan polut parhaimmillaan. En sitten keksinyt muutakaan tekemistä kuin käydä tykittelemässä jäätyneitä lähipolkuja Giantilla. Täytyy kyllä sanoa että täysjousto nostaa polulla ajon hauskerrointa aika reilusti. Jäykkäperälläkin pääsee kovaa polulla, mutta jotenkin se on väkinäistä ja puskemista. Täysjousto menee huomattavasti sulavammin ja vauhti kasvaa huomaamatta.

Tosiaan nyt on taas täysi reeni päällä ja ensi vuodeksi on taas asetettu tavoitteet korkealle. Tässä vaiheessa on hyvä muistella viime kesää. Parhaimmat kisat ajoin: Tahkolla, Nivalassa, Vaasa XCO:ssa, Botnia MTB:ssa.

Tahkon kisa oli minulle yllätys. Jaksoin koko 120km ilman suurempia ongelmia ja aika kierroksella hidastui vain n. 10min. Ero melkein tulee jo ensimmäisellä 20km, kun ekalla kierroksellä ajetaan letkassa suhteellisen kovaa.
Nivalan sijoituksellisesti samaa keskikastia kuin muutkin kisani, mutta oma ajo oli mielestäni ehkä vuoden parasta. Polkuosuudet meni todella vauhdikkaasti ja jaksoin ajaa mielestäni samalla teholla alusta loppuun. Ainoastaan hitauteni hiekkateillä oli ongelma. Tähän asiaan pitää ensi vuodeksi keksiä jotain.... ehkä treeniä?
Vaasa XCO meni myös tosi hyvin. Tuttu reitti tietenkin auttoi asiaa, koska osasi ajaa alusta asti kovaa joka kohdan. Joskus uusilla reiteillä oppii vasta loppu kisasta nopeimmat linjat. Vaasan kisassa kuitenkin menemistä haittasi jonkun verran kramppaava jalka.
Tänä vuonna Botnia MTB oli vain epävirallinen kisa, mutta järjestelyt oli siltikin kohdillaan. Merkinnästä voisi itseasiassa moni kisajärjestäjä ottaa mallia. Itse kisassa minulla oli erittäin hyvä päivä. Sain ajaa koko ajan täysillä, eikä tuntunut pahalta ollenkaan. Välissä itse asiassa piti vähän hidastaa kun ei meinannut pysyä enää polulla.

Toivotaan että ensi vuonna tulee lisää hyviä kisoja, niitä on aina talvella kiva muistella. Tässä vielä mielestäni parhaimpia kuvia kesän kisoista:
Vaasa XCO

Lieto XCO

Lieto XCO

Lieto XCO

Nivala XCO

Nykarleby MTB

XCM SM

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti