perjantai 2. elokuuta 2013

Arvokisa räpellystä

Keväällä suunnitellessani kisoja ja mahdollista huippukuntoa, asetin päätavoitteeksi Vaasa XCO, SM XCO ja PM XCO -kisat. Tarkoitus oli onnistua edes yhdessä niistä.
Nyt kun kisat on kisattu niin voisin todeta, että paras onnistuminen tuli Vaasassa. Arvosanan annan suoritukselleni 8+, jos kramppeja ei olisi tullut niin 10 olisi voinut olla lähellä.

SM-kisat meni aivan penkin alle. Jännitys ennen kisaa oli korviin asti, koska ajattelin etukäteen reitin sopivan minulle ja jäykkäperäiselle pyörälleni. Ekalla kierroksella ei kuitenkaan jalka tuntunut kovin erikoiselta ja toista kierrosta pääsin ajamaan vain muutaman minuutin, kunnes totesin takarenkaan olevan tyhjä. Reitillä ei olisi pitäyt saada renkaita puhki, joten vararengasta ja pumppua ei edes ollut mukana. Arvosana 4

Epäonnistuneesta SM-kisasta suivaantuneena ajattelin kokeilla vähän erillaista valmistautumista. Tein viikolla 3 kovaa reeniä ja vielä lauantaina rataan tutustuessa ajoin melko reippaasti. Tälläinen valmistautuminen tuntuukin sopivan huomattavasti paremmin. Harmi vain kun taas tuli vähän muita mutkia matkaan.
Kisan lähdössä onnistuin räpeltämään huolella ja huomasinkin olevani lähtökiihdytyksen jälkeen viimeisenä, tästähän ei tosin voi kun syyttää itseään. Yritin ekassa nousussa ponnistaa vähän paremmalle sijalle ja hyvän vauhdin nappasinkin nousussa. Harmi vain kun joku sulki reitin edestäni ja löysin taas itseni viimeiseltä sijalta. Tämän jälkeen homma alkoi kuitenkin sujumaan ja aloin nostaa sijoitustani.
Kisassa ajettiin 6 kierrosta ja 3 kierroksen lopulla sain 3 hengen porukan näkyviini, joka taisteli 4 sijasta. Tässä vaiheessa ajattelin, että hyvin tässä vielä käy. Mutta kun otin neljännelle kierrokselle lähdettäessä uuden pullon alkoi vastoinkäymiset. Ensin en meinannut löytää pulloa huoltoalueelta, kun järjestävät olivat kisan aikana uudelleen järjestänyt huoltoaluetta. Hädissäni pullon kuitenkin metsästä bongasin ja tungin sen telineeseen. Kiireessä kuitenkin laitoin pullon huolimattomasti telineeseen, koska kun meinasin ottaa ekan ryypyn, niin eihän sitä enää siellä ollut. Tässä vaiheessa meinasin keskeyttää, kun ajattelin etten millään pääse 3 kierrosta maaliin 30 asteen helteessä. Mutta jatkoin kuitenkin ajelua ja ajeluksi se myös jäi. Sijoitus oli maalissa 8. ja fiilis nolla. Arvosana ensimmäiselle 3 kierrokselle 8, mutta viimeiset kierrokset tiputti sen 6:ksi.

Nyt pitelen vähän lomaa kisailusta ja nautiskelen loppu kesän pyöräily keleistä.
Uusia tuuliakin saattaa olla tulossa pyörä rintamalle, mutta siitä voisin kirjoitella sitten erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti