maanantai 17. syyskuuta 2012

Kausi 2012

Kausi lähti käyntiin Porin Satakunta-ajoista. Kelistä ei ollut vielä aistittavissa kesän tulemista, vaan mittari näytti 6 astetta vesisateen kastelemana. Kisa koostui prologista ja 2 yhteislähtökisasta. Onnistuin kun onnistuinkin jäädyttämään itseni totaalisesti ennen prologia, joten näiltä osin epäonnistuminen oli valmis. Prologin jälkeiset yhteislähtökisat jouduin tyytymään pääjoukon vauhtiin ja loppukirissä ei ollut silmää paremmille tuloksille. Lopputuloksissa nimeni taisin olla rivillä 11.

Seuraavalla viikolla ajelin pari kisaa, maakuntaviestin ja Valkeakoski MTB:n. Maakuntaviestin voitosta ja mukavasta tunnelmasta huolimatta, kunto ei ollut vieläkään kohdallaan.

Muutaman viikkokisan ja Salo XCO:n renkaan paukuttelun jälkeen oli vuorossa jo hivenen parempaakin kulkua Tahko MTB:ssä. Reittiä oli hivenen muutettu viime vuodesta ja aikaa kului kärjeltä n. 20 min enemmän, kun taas oma aika oli nopeampi kuin edellisinä vuosina. Ajoni lähti sujumaan vasta 20 kilsan paikkeilla, kun huomasin "päänahkoja" kerääntyvän. Vauhtia oli tänä vuonna tasaisesti polulla, hiekkatiellä ja ylämäissä, kun edellisinä vuosina ajo sujui vain ylämäissä. Puolen välin jälkeen alkoi näkyä merkkejä krampeista, jotka hivenen jarrutti matkan tekoa. Mutta loppua kohden pääsin eroon krampeista ja vauhtiakin tuntui löytyvän lisää. Lopputuloksissa olin 25 ja eroa kärkeen 18:30.
Tahko MTB 2012

Tahkosta sain pienen itseluottamus ruiskeen, joka kuitenkin hävisi hyvin nopeasti seuraavan viikon sairastelussa. Toipilaana ajettu Massi XCO:n oli omiaan lisäämään hyvää fiilistä:). Flunssasta selvittyäni oli vuorossa Joupiska Marathon. Lauantaina isku tuntui olevan vielä kohdillaan, kunnes onnistuin sekoittamaan mahani. Lähdin kuitenkin viivalle huonosta olosta huolimatta. En ole koskaan osannut aloittaa kisoja, mutta tämä oli minunkin pohjanoteeraus. Ensimmäisen 10min jälkeen olin varmaan viimeisiä, mutta lopulta päätin ryhdistäytä ja aloin keräämään sijoituksia. Lopputuloksissa olin sijalla 12, ero kärkeen kerääntyi 18min. Olisin luultavasti sijoittunut huomattavasti paremmin, jos olisin aloittanut ajamisen jo alusta alkean.
Joupiska Marathon 2012

Kouvollassa pidettiin tämän vuoden XCO:n SM-kisat johon minäkin suuntasin. Reitti oli aivan loistava ja se myös sopi kuskille ja pyörälle. Vauhtia pidettiin heti lähdöstä asti, eikä minulla ollut mitään saumaa pysyä kärjessä. Loppua kohden kuitenkin aloin saavuttamaan edellä ajavia ja onnistuinkin ohittamaan pari kisaajaa. Kokonaisuudessaan kauden parhaimpia kisojani. Sijoitus oli 12 ja ero kärkeen 14:38.
XCO:n SM-kisat 2012

Seuraavana viikonloppu sujui Botnia-pyöräilyn merkeissä. Perjantaina oli vuorossa maastokisat ja lauantaina maantie. Maastossa kulku oli hyvää ja paikoin sain jopa eroa ryhmääni joka taisteli 2-sijasta. Selitellä ei saisi,  mutta mielestäni rikkinäinen keulani haittasi hivenen kisaamista. Loppukirissä onnistuin vielä valitsemaan huonon ajolinjan ja jouduin lyömään jarrut lukkoon ennen maalisuoraa. Sijoitus 7.
Maantiekisa todisti minulle taas miksi olen maastokuski. Tyynessä kelissä ja tasaisella maantiellä eroa ei saada ja kisat päättyy usein massakiriin. Irtiottoon kuitenkin pääsi 3 hengen porukka, eikä varsinaista takaa-ajoa muodostunut ollenkaan. Parhaimpien sijoitusten jo mennessä irtioton mukana, ajattelin ottaa massakirin turvallisesti ja päästinkin kiireisimmät ohitseni. Suunitelma toimi hyvin siihen asti, kunnes näin edessäni maalisuoralle pysäköidyn auton. Onnistuin pysähtymään, mutta takanani tullut ei. Rytäkässä rikoin pyöräni ja sain pyöräilyurani ensimmäiset asfaltti-ihottumat. Maali oli riittävän lähellä, joten talutin pyöräni maaliin.

Botnia road 2012

Loppukaudesta ajoin vielä muutaman harjoituskisan ja aluemestaruus maastokisat. Vauhti alkoi pikku hiljaa löytymään ja sainkin aluemestaruuden pitkästä aikaa itselleni. Marathonin SM-kisat ja päästös jäi/jää väliin, koska jouduin lähettämään pyöräni valmistajalle takuuhuoltoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti