maanantai 19. marraskuuta 2012

Treenikausi käynnissä

Kausi 2012 on paketissa ja kisakauden jälkeinen laiskottelukausikin on pidetty. Meikäläisen kohdalla laiskottelukausi ei tarkoita täyttä lepoa, vaan lupaa itselle jättää lenkit tekemättä jos ei huvita. Varsin usein sitä kuitenkin löysi itsensä pyörän päältä tai lenkkipolulta. Pääasia kuitenkin oli, ettei tarvitse stressata itseään harjoittelulla. Tehojakin tuli otettua joka viikko "Tehotiistain" merkeissä. Taisi tulla kauden ennätyssyke 190 ylimenokaudella, kun teimme juoksu vetoja Öjbergetin hissikuilussa. Normaali Tehotiistai teimme rullahiihtovetoja Botnia-hallissa. Muuten reenit sujui lokakuussa pyöräillen tai salilla.
Kausi 2012 harjoitusmäärät

Kaudelle 2012 tuli harjoitustunteja yhteensä 645h (1.11.2011-31.10.2012). Pyörän päällä tästä ajasta oltiin 489h, loppuaika kului suksilla, juosten, sauvakävellen tai salilla.
Harjoitusmääriä ei voi enää tulevalle kaudelle nostaa, jos meinaa töissäkin ehtiä käymään. Mutta laatua olisi tarkoitus parantaa. Pitkälle PK:lle ja VK-veto harjoitukselle pitäisi saada enemmän eroa ja jättää tasainen keskialueen puurtaminen kilometrien keräilijöille. Voimaharjoittelussa tarkoitus olisi myös panostaa laatuun ja korvata salilla kyykkimiset lajinomaisella voimaharjoituksella. Salilla toki tulee käytyä, mutta pääpaino tulee olemaan keskivartalossa ja jalkojen osalta maksimivoimassa. Jumia aiheuttavaa perusvoimaharjoittelua koetan välttää.
Talven harjoittelu tulee olemaan pääsääntöisesti hiihtoa ja pyöräilyä. Pyöräilyt tulen tekemään rullilla, spinningissä, Botnia-hallissa ja ulkona. Yritän talven aikana hiihtää muutaman kisankin. Harmi vain kun hiihtokisat tahtoo aina olla perinteistä ja minusta perinteinen on peruskuntoharjoittelua varten:)  

2 kommenttia:

  1. Kovat harjotusmäärät sulla kyllä on. Ei varmaan jää enää pohjista kiinni ainakaan menestyminen, kun löydät sen hyvän vauhdin kisoihin ja pyörä kestää niin varmasti ens kesänä tulostakin tulee vielä paremmin. Tuo tasainen keskialueen puurtaminen meinaa mullaki olla vähä ongelmana. Pitäs keskittyä paremmin mikä on lenkin ideana eikä vaan ajella aina samaa vauhtia :)

    VastaaPoista
  2. Pohjia tässä edelleen yritetään rakentaa, koska aloitin reenamisen vähän turhan vanhana. Mutta toivotaan, että ensi kesänä löytyisi vielä muutama pykälä lisää vauhtia. Pyörästä sijoitukset tuskin tulee jäämään kiinni. Tällä kertaa valitsin pyörän ja osat kestävyyden ja huoltamisen mukaan.
    Keskialueella reenaaminen taitaa olla aika yleinen synti kilpailijoilla. Varsinkin minulla, jolla sykkeet nousee edelleen jo pelkästä ajatuksesta. Mutta pääasia on kuitenkin, että nauttii reenamisesta ja että sitä tulee riittävästi.

    VastaaPoista