tiistai 4. elokuuta 2015

Valkeakoski, Lieto ja loppukausi

Osaltani tärkeimmät karkelot on kisattu ja saalis on jälki käteenkatsottuna kohtuullisen hyvä.
Tahkon jälkeen oli väliviikko kisoista jonka aikana kädet oli korvia myöden ristissä, että tänäkin vuonna saisin lisäboostia Tahkosta.

Valkeakoski XC0

Valkeakoski XCO Nordic Cup

Ensimmäinen otatus mahdollisesta kuntoboostista oli Valkeakosken XCO Nordic Cup. Reitti on suosikkini cupin kisoista, tekemistä pisaa teknisesti ja fyysisesti. Viimeiset reenit ennen kisaa ja aamuiset puntari käynnit antoi luvan odottaa hyvää kulkua. Ja hyvinhän se kulkikin, mutta jotenkin jäi vaisu fiilis. Lähtö oli huono ja koko eka kierros meni räpellessä. Loppu kulki sitten hyvin (lue; kierrosajat ei kasvanut) ja sen avulla sain loppua kohden nostettua sijoitusta 7:ksi.

Alamäkiin jäi jarru päälle

Tasoitusta annoin liika alamäissä, eilisen sateessa harjoittelu oli jättänyt käsijarrun päälle. Ylämäki kulki hyvin, varsinkin kaikista jyrkimmät nykäisyt. Mutta jäi vähän kysymysmerkkejä ilmaan, että osaanko minä enää ajaa?

Lieto SM XCO

Tämän homman pitäisi olla tuttua Botnia-hallista?!
SM-kisat pidettiin tällä kertaa Liedossa, jossa oli tehty kovalla työllä tekninen ja hauska rata. Tekemistä riitti alusta loppuun, joten rataan tutustumiseen kannatti panostaa. Me oltiin tutustumassa rataan lauantaina pahimman vesisateen aikana ja jälki käteen voin paljastaa ettei fiilis ollut kummoinen. Mutta onneksi Liedon kalliot ei olleet kotoisan liukkaita, vaan pinta oli yllättävän karkea.
Kalliobaanaa riitti
Jatkuvat sateet oli tehnyt reitistä raskaan, koska missään vaiheessa ei päässyt rullaamalla huilaamaan. Ketjut oli pidettävä mahdollisimman kiereällä kaiken aikaa. Lisäksi jatkuvat dropit, hypyt ja juuret pitivät huolen, että ohjaustangostakin joutui pitämään paikoin tosissaan kiinni.

Capin ylitys
Pärjätäkseen kisassa oli siis jalan oltava kunnossa ja ajotekniikan näpeissä. Ei siis välttämättä minun rata, jossa keveydestäni olisi hyötyä. Jännityksellä lähdin kisaan ja ehkä juuri tästä syystä eka kierros oli taas surkea. Tästä tavaksi tulleesta varovaisesta ekasta kierroksesta pitäisi päästä eroon. Muutoin olen todella tyytyväinen ajooni, tuon kovempaa en tällä hetkellä vain pääse. Teknisissä paikoissakaan en antanut merkittävästi tasoitusta, jos ei lasketa kierroksen keskivaiheilla ollutta jäätävää droppia. Sijoitus jälleen kerran 7.

Kisojen jälkeen

Pääsin taas reenaamaan ja nauttimaan pyöräilystä. Olen ajellut nyt muutaman viikon pitempiä lenkkejä ja on ollut mukava vain ajella, kun ei tarvitse ajatella kisoja. Pohjanmaa on tullut kierrettyä maantie- ja maastopyörällä. Mutta pikku hiljaa on kisat alkanut tulla mieleen ja tulevana viikonloppuna ajankin kauden ensimmäinen XCM-kisan. Saa nähdä kuinka sitä jaksaa maalin asti ja kuinka vauhti riittää pitkien PK-lenkkien jälkeen?
Nivalan jälkeen suuntaan Syötteelle kesää lomaa viettämään. Viime kauden pikavisiitti Syötteelle jäi kaivelemaan mieltä ja nyt olis tarkoitus tutustua paremmin alueen reitteihin. Mukavaa singletrackia on todennäköisesti edessä :)

Loppukauden kisat:

  • 8.8 Pyssymäki MTB
  • 23.8 Vierumäki XCO
  • 27.8 AM Maasto Seinäjoki
  • 12.9 Hyvinkää XCO
  • 19.9 Tampere SM XCM